Spectrum

Dan Sleigh, ’n reuse boom het geval

Inloggen

Log in om verder te lezen. U kunt inloggen met het e-mailadres waarmee u Spectrum ontvangt.

Meer Spectrum

4 september 2023, Spectrum
Dan Sleigh, ’n reuse boom het geval
Onverwacht is op zaterdag 29 juli, thuis op Pinelands, Dan Sleigh overleden, 84 jaar oud. Schrijver, historicus, actief beschermer van natuur en cultuur. Een productief en veel gelezen auteur van tal van Afrikaanse artikelen en boeken, en beschermer van oude historische plaatsen en gebouwen. Hij was een groot kenner van de geschiedenis van de Kaapkolonie onder de VOC en sinds de jaren 1970 schrijver van historische jeugdboeken.
4 september 2023, Spectrum
De moeizame start van een emigrant. Jan Coenen
Toen de Anglo-Boerenoorlog oorlog beëindigd was, reisden veel Europese arbeiders naar Zuid-Afrika. Sommigen waren er eerder, maar door de oorlog weggegaan of zelfs weggestuurd, maar gingen nu terug. Anderen wilden aan de volle arbeiderswijken van Europa ontsnappen, waar blijvende armoede heerste. Ze kwamen ook uit Nederland. Zuid-Afrika was er bekend, men had intens meegeleefd met de strijd in Zuid-Afrika. Er waren ook verschillende adressen waar men informatie en steun kon krijgen.
4 september 2023, Spectrum
Akademie vereer 2 by Zuid-Afrika-huis in Amsterdam
Corine de Maijer, voormalige bibliotekaris en inligtingskundige in die biblioteek van Zuid-Afrika-huis in Amsterdam, het Donderdag die erepenning vir geesteswetenskap van die raad van die Suid-Afrikaanse Akademie vir Wetenskap en Kuns ontvang.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons