Actueel

Joernalis in die Huis: Carl Thomas

18 september 2023
Auteur: Carl Thomas
Foto:

Delen:

Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!

Over Carl Thomas

My naam is Carl Thomas. Ek is van Atlantis en is die jongste van vyf kinders – ook die enigste seun. Ek het my laerskool- en hoërskoolloopbaan by onderskeidelik Hermeslaan Primêr en Hoërskool DF Malan voltooi. Op die Universiteit Stellenbosch (US) het ek my BA in Sosiale Dinamika in 2019 voltooi met geskiedenis en politieke wetenskap as hoofvakke. My BAHons Joernalistiek-graad het ek ook aan die US in 2020 voltooi, waarna ek direk by Netwerk24 as intern begin het. Ek is in Mei 2021 permanent aangestel.

My liefde vir joernalistiek het ontketen toe Anika Marais van Die Burger in my matriekjaar ‘n artikel oor my geskryf het. Ek het toe gesien die verskil wat joernalistiek in mense se lewens kan maak. Voor die artikel het ek slegs ‘n studiebeurs gehad. Op die dag toe die artikel gepubliseer is, het iemand my koshuis en etes betaal.

Ek is ʼn groot Harry Potter-aanhanger en kyk nog elke dag 7de Laan. Melktert is my gunsteling kos. Dit is my droom om eendag my eie tipe Oprah Winfrey-program te het.


Meer nieuws

9 juli 2024, Uit het Huis
Berichten uit het Huis
Verkiezingen in Zuid-Afrika – deel II De verkiezingen van woensdag 29 mei jl. hebben, zoals voorspeld, inderdaad een aardverschuiving teweeggebracht. Met een uiterst mager opkomstpercentage van 58% zijn de politieke verhoudingen in Zuid-Afrika danig dooreen geschud. Het ANC behaalde net ietsje meer dan 40%, met de Democratic Alliance (DA) als tweede met bijna 22% van […]
9 juli 2024, Actueel, Symposium
Symposium ‘Horizons of Political/Poetical Contestation’
Suid-Afrikaanse interseksionele perspektiewe oor dissiplines en tale heenZuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heenSouth African Intersectional Perspectives Across Disciplines and Languages English below Het 8e Colloquium over Afrikaans en Zuid-Afrikaanse Studies heeft als thema Zuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heen. Het richt zich op Zuid-Afrikaanse intersectionele trends en de heterogene verschijningsvormen die […]
2 juli 2024, Actueel
PhD vacature KITLV/KNAW in Leiden
PhD candidate Culinary Change in Indonesian Diasporas at KITLV/KNAW in Leiden Location: LeidenMax hours per week: 38,00Max salary: 3.539Duration of agreement: 1 + 3 yearsApply until: 15 August 2024 The Royal Netherlands Institute for Southeast Asian and Caribbean Studies (KITLV) is searching for the research project TASTE for: Three PhD researchers (1.0 fte) The project Trajectories of Taste: An Analytical […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons