Actueel

Joernalis in die Huis: Carl Thomas

18 september 2023
Auteur: Carl Thomas
Foto:

Delen:

Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!

Over Carl Thomas

My naam is Carl Thomas. Ek is van Atlantis en is die jongste van vyf kinders – ook die enigste seun. Ek het my laerskool- en hoërskoolloopbaan by onderskeidelik Hermeslaan Primêr en Hoërskool DF Malan voltooi. Op die Universiteit Stellenbosch (US) het ek my BA in Sosiale Dinamika in 2019 voltooi met geskiedenis en politieke wetenskap as hoofvakke. My BAHons Joernalistiek-graad het ek ook aan die US in 2020 voltooi, waarna ek direk by Netwerk24 as intern begin het. Ek is in Mei 2021 permanent aangestel.

My liefde vir joernalistiek het ontketen toe Anika Marais van Die Burger in my matriekjaar ‘n artikel oor my geskryf het. Ek het toe gesien die verskil wat joernalistiek in mense se lewens kan maak. Voor die artikel het ek slegs ‘n studiebeurs gehad. Op die dag toe die artikel gepubliseer is, het iemand my koshuis en etes betaal.

Ek is ʼn groot Harry Potter-aanhanger en kyk nog elke dag 7de Laan. Melktert is my gunsteling kos. Dit is my droom om eendag my eie tipe Oprah Winfrey-program te het.


Meer nieuws

19 september 2023, Actueel
Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future
Inspired by the enriching conversations generated during our Open the Archives! conference, The Zuid-Afrikahuis (ZAH) is glad to announce the launch of the ‘Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future’ event series.
18 september 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Carl Thomas
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
11 september 2023, Cultuur
Africa Supernova
Kunsthal KAdE toont van 24 september 2023 t/m 7 januari 2024 de collectie Afrikaanse kunst van Carla en Pieter Schulting. In de afgelopen vijf jaar hebben zij een omvangrijke verzameling aangelegd van 170 kunstwerken van 154 kunstenaars uit 33 Afrikaanse landen en de Afrikaanse diaspora.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons