Spectrum

Ontaard

Inloggen

Log in om verder te lezen. U kunt inloggen met het e-mailadres waarmee u Spectrum ontvangt.

Meer Spectrum

16 mei 2024, Actueel, Spectrum
Berichten uit het Huis
29 mei 2024: verkiezingen in Zuid-Afrika Op 10 mei 1994 legde Nelson Mandela de eed af als de eerste zwarte president van de Republiek Zuid-Afrika, waarmee de era van de apartheid formeel tot een einde kwam. Het African National Congress (ANC) had de eerste democratische verkiezingen van dat jaar met overgrote meerderheid gewonnen. De door […]
16 mei 2024, Spectrum
Daniël Hugo vertaal dié klassieke kinderboek noukeurig en met flair
De Brief voor de Koning is een van die mees vertaalde Nederlandse boeke ooit. Die Afrikaanse vertaling in 2021 was die 63ste vertaling van die Middeleeuse avontuurverhaal wat reeds in 1962 uitgegee is. Aan die een kant is dit jammer dat dit die veel bekroonde boek so lank gevat om Afrikaanse lesers te bereik, maar […]
16 mei 2024, Spectrum
CapeXit, de Onafhankelijkheidsbeweging van de Westkaap
De Zuid-Afrikaanse verkiezingen staan voor de deur. Dit zijn mogelijk de interessantste  verkiezingen sinds de afschaffing van apartheid. Voor het eerst in tijden lijkt het ANC een serieuze uitdager te hebben. Maar sommige Zuid-Afrikanen hebben de verkiezingen al bij voorbaat opgegeven en pleiten nu voor een onafhankelijke Kaap. De partij van Nelson Mandela worstelt al […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons