Actueel

Afrikaans: Waarheen met die taal?

5 februari 2024
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Freelance journalist Sybrandus Adema benadrukt de groeiende interesse in Afrikaans in Europese landen, ondanks de voortdurende uitdagingen rondom erkenning en verspreiding, met name in de politieke en historische context van Zuid-Afrika. Hij ziet echter veel mogelijkheden voor samenwerking en kennisuitwisseling tussen Nederlandstaligen en Afrikaanssprekenden, vooral op het gebied van academisch onderzoek, culturele uitwisseling en digitale samenwerking. Het bevorderen van begrip en waardering voor Afrikaanse kunst en cultuur wordt gezien als een middel om de bekendheid en erkenning van de taal wereldwijd te vergroten, waarbij het Zuid-Afrikahuis een belangrijke rol kan spelen.

Lees verder

Meer nieuws

22 februari 2024, Persbericht
Schrijversbezoek: Ontmoeting met schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer
Dit jaar verschijnt de Nederlandse vertaling van de roman Kompoun van de Zuid-Afrikaanse schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer. Na vier dichtbundels is dit haar eerste roman, die oorspronkelijk in 2021 in het Afrikaans uitkwam. Zowel de vier dichtbundels als de roman zijn naar het Nederlands vertaald door Alfred Schaffer. Op 8 maart komt Kamfer naar de UB Leiden om voor te lezen uit haar roman en over haar werk als schrijver en dichter in gesprek te gaan.
12 februari 2024, Uit het Huis
Wij zoeken een coördinator voor de literaire leeskring!
De leeskring van het Zuid-Afrikahuis bestaat al sinds 2002. Acht keer per jaar komt een aantal mensen bijeen om een boek te bespreken. Meestal is dat een Afrikaanse roman, een enkele keer is het een Afrikaanse dicht- of verhalenbundel en soms is het een Engelstalig boek. Ook worden er Nederlandse romans besproken waarin de relatie Nederland˗Zuid-Afrika centraal staat.
5 februari 2024, Actueel
Reserveer een plek voor de halve finale Nigeria – Zuid-Afrika
Ziggo Sport zoekt naar fans van Bafana Bafana! Het voetbalteam staat deze woensdag in de halve finale en speelt tegen Nigeria in de Africa Cup. Ziggo Sport organiseert een Voetbal Café in Hilversum waar met een grote groep fans de wedstrijd bekeken zal worden.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons