Journalist in het Huis

Joernalis in die Huis: Denique Smith

19 maart 2024
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In maart en april 2024 verblijft Denique Smith in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!

Over Denique

Ek is Denique Smith en tans die redakteur van Die Burger Gesond wat twee-weekliks verskyn. Ek is die afgelope vyf jaar deel van Media24. Oor die afgelope vyf jaar het ek menige mense se stories vertel – van harde nuus tot leefstyl-artikels.

Ek wou aanvanlik medies studeer, maar my Afrikaanse onderwyser op hoërskool het my liefde vir nie net Afrikaans ontketen nie, maar ook vir die joernalistiek. Nooit het ek gedink dat ek so lief sal word om mense se stories te vertel nie asook om oor landbou, kos en die wynbedryf te skryf nie.

Wanneer ek myself nie in die nuuskantoor bevind nie, geniet ek graag ‘n glasie wyn saam met my vriende en familie of doen ‘n paar buitelug-aktiwiteite om myself besig te hou.

In English

I am Denique Smith and currently the editor of Die Burger Gesond, a bi-weekly supplement. I have been part of Media24 for the past five years. Over the past five years I have told many people’s stories – from hard news to lifestyle articles.

I initially wanted to study medicine, but my Afrikaans teacher at high school sparked my love not only for Afrikaans, but also for journalism. I never thought I would love telling people’s stories this much and also write about food and wine.

When I’m not in the newsroom, I like to enjoy a glass of wine with my friends and family or do some outdoor activities to keep myself busy.

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons