Actueel

Presentatie: The Role of Cinema in the Construction of the South African Empire, 1900-1960

21 maart 2024
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: The Bioscope Guide to … South Africa

Delen:


Deze presentatie, geleid door emeritus professor Neil Parsons van de Universiteit van Botswana, duikt dieper in de rol van speelfilms in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Van de vroege periode tussen de Zuid-Afrikaanse Oorlog en de Eerste Wereldoorlog tot aan de opkomst van apartheid, worden de evolutie en politieke invloeden op de filmproductie belicht. De presentatie wordt georganiseerd door het African Study Centre in Leiden. Mis het niet!

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Meer nieuws

9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.
4 april 2024, Actueel
Augure, het speelfilmdebuut van Baloji
Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize. In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp […]
2 april 2024, Actueel, Persbericht
Absent Presences
On 2 April 2024, the third volume of the Zuid-Afrikahuis (SZAHN) series was launched under the title Absent Presences: Decolonizing our Views of the Zuid-Afrikahuis and its Collections. The project was part of the events that commemorated the centenary residence of the Zuid-Afrikahuis (South Africa House, ZAH) in the canal house on the Keizersgracht 141, in […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons