Actueel

Augure, het speelfilmdebuut van Baloji

4 april 2024
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Imagine Filmdistributie brengt Augure (Omen) op 18 april uit in de bioscopen. Het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize.

In een magisch-realistisch Congo kruisen de paden van vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd. Alleen door wederzijdse hulp en verzoening kunnen ze ontsnappen aan de vloek die op hen rust.

Marc Zinga, Lucie Debay, Yves Marina Gnahoua, Eliane Umuhire en Michel Mimbs spelen hoofdrollen in Augure (Omen), het speelfilmdebuut van de Belgisch-Congolese filmmaker, muzikant en kunstenaar Baloji. De Belgische inzending voor de Oscars werd bekroond met de New Voice Prize bij Un Certain Regard in Cannes, de regieprijs in Angoulême, de beste Afrikaanse film in Durban en de Cinerebels Award op Filmfest München. De Nederlandse New Amsterdam Film Company is een van de coproducenten.

IndieWire: “A visually striking, deeply compassionate, and memorable debut.”

Variety: “Omen announces its writer-director as an artist of significant formal imagination and daring.”

Hollywood Reporter: “An Artful and Intriguing Take on the African Diasporic Experience.”

Film Inquiry: “Beautiful film that is a prime showcase for Baloji’s talents as a visual storyteller.”

Rechts: Baloji

Meer nieuws

6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]
9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons