Leeskring | Die ongelooflike onskuld van Dirkie Verwey van Charl-Pierre Naudé (2018)

Rob van der Veer bespreekt Die ongelooflike onskuld van Dirkie Verwey van Charl-Pierre Naudé (2018). Er staat een exemplaar in de bibliotheek. Het boek is te koop als e-book.

De koster betrapt een stelletje dat in de kerk zit te vrijen, Anna en Dirkie. Het tweetal kan worden gezien, maar is niet aanspreekbaar. De politie wordt ingeschakeld. Er wordt zelfs een foto gemaakt en de twee gelieven worden in de consistoriekamer opgesloten. Maar bij nazoek blijkt zowel Dirkie als Anna zich thuis te bevinden, op boerderijen die op kilometers afstand van het dorp liggen, waar de consistoriekamer intussen toch leeg is.

Korte tijd later verschijnt er op een stuk braakliggende grond een motel, een soort gebouw zoals Zuid-Afrika dat nog niet kent. In het gebouw zijn bloedsporen te zien en er heeft kennelijk een vuurgevecht plaatsgevonden. Na enige tijd verdwijnt het gebouw weer, iedereen in raadselen achterlatend.

En daarmee begint een breed uitwaaierend liefdesverhaal waarin heen en weer wordt gesprongen tussen parallelle werelden en waarin de kostelijke en spannende scènes over elkaar heen buitelen.

 

21 april 2020
19:30
Toegang: € 2.50
Locatie: Studiezaal
Zaal open: 19:00