Bibliotheek

Het overgrote deel van tweedehands boeken dat ons wordt aangeboden is reeds in onze collectie aanwezig. Wegens beperkte mankracht en depotruimte kunnen we niet zomaar alles aannemen. Wij verzoeken u daarom eerst te kijken of we de titels uit je boekenkast niet al in onze collectie hebben.
Zijn er bijzondere items bij, dan vragen we daar een overzicht van te maken met titel, auteur, uitgever en jaartal en dit te mailen naar bibliotheek@zuidafrikahuis.nl.

Archief- en beeldbank

Heeft u archiefstukken die een waardevolle toevoeging zijn aan onze collectie? In ons depot zorgen we dat archiefstukken ook in de toekomst goed geconserveerd blijven en dat deze – in lijn met de privacywetgeving- toegankelijk gemaakt worden voor toekomstig onderzoek.

Het Zuid-Afrikahuis is in de gelukkige omstandigheid dat het nog elk jaar archiefstukken aan de collectie kan toevoegen. Onder meer familieleden van oud-NZASM-medewerkers of (klein)kinderen van mensen die in Zuid-Afrika gewoond hebben, brengen ons briefwisselingen, dagboeken, beeldmateriaal en andere archiefstukken naar ons toe. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee. Komt u dus bij het herschikken van huis of kantoor stukken tegen die interessant voor ons kunnen zijn, laat het ons dan weten door een mail te sturen naar archief@zuidafrikahuis.nl.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons