Persbericht

Lamentations of Judas van Boris Gerrets vanaf 6 augustus in de bioscopen

30 juli 2020
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

Cinema Delicatessen brengt Lamentations of Judas, de laatste film van Boris Gerrets (1948-2020), op 6 augustus uit de bioscopen. 

Bij de koloniale oorlogen in ‘wit’ Zuid-Afrika werden Angolese jongeren geronseld en gedwongen als soldaten mee te vechten tegen de zwarte bevolking. Sinds eind jaren tachtig leven deze ‘Terrible Ones’ in het afgelegen Zuid-Afrikaanse ruïnestadje Pomfret. De op 26 maart overleden filmmaker Boris Gerrets (Shado’man) zoekt hen op en vraagt hen naar hun rol in de oorlogen. Hij stuit op een muur van stilte. Om hen met het verleden te confronteren, besluit hij de veteranen het verhaal van Judas Iskariot, symbool van verraad, na te laten spelen. Zo worden zij – slachtoffers en daders – niet alleen personages in de documentaire, maar ook acteurs in het confronterende Bijbelverhaal. Er ontstaat een aangrijpend beeld van mensen aan de zelfkant van de geschiedenis in een drama over schuld, verhaal en vrije wil.

Vanaf 6 augustus te zien in o.a.:
AMSTERDAM 
• Eye  • kaarten • feestelijke (publieks)première op 6 augustus met nagesprek
AMSTERDAM • Rialto • kaarten
AMSTERDAM • De Balie • kaarten • voorpremière op 4 augustus
AMSTERDAM • Het Ketelhuis • kaarten
APELDOORN • de Gigant • kaarten
DEN HAAG • 
Filmhuis Den Haag
ENSCHEDE • 
Concordia • kaarten
GRONINGEN • 
Groninger Forum
HILVERSUM • 
Filmtheater Hilversum • kaarten
NIJMEGEN • 
LUX  • kaarten  • ihkv LUX Docs
ROTTERDAM 
• LantarenVenster
UTRECHT • Louis Hartlooper Complex • kaarten

Voor meer informatie
Bekijk de trailer hier

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons