Persbericht

Lamentations of Judas van Boris Gerrets vanaf 6 augustus in de bioscopen

30 juli 2020
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

Cinema Delicatessen brengt Lamentations of Judas, de laatste film van Boris Gerrets (1948-2020), op 6 augustus uit de bioscopen. 

Bij de koloniale oorlogen in ‘wit’ Zuid-Afrika werden Angolese jongeren geronseld en gedwongen als soldaten mee te vechten tegen de zwarte bevolking. Sinds eind jaren tachtig leven deze ‘Terrible Ones’ in het afgelegen Zuid-Afrikaanse ruïnestadje Pomfret. De op 26 maart overleden filmmaker Boris Gerrets (Shado’man) zoekt hen op en vraagt hen naar hun rol in de oorlogen. Hij stuit op een muur van stilte. Om hen met het verleden te confronteren, besluit hij de veteranen het verhaal van Judas Iskariot, symbool van verraad, na te laten spelen. Zo worden zij – slachtoffers en daders – niet alleen personages in de documentaire, maar ook acteurs in het confronterende Bijbelverhaal. Er ontstaat een aangrijpend beeld van mensen aan de zelfkant van de geschiedenis in een drama over schuld, verhaal en vrije wil.

Vanaf 6 augustus te zien in o.a.:
AMSTERDAM 
• Eye  • kaarten • feestelijke (publieks)première op 6 augustus met nagesprek
AMSTERDAM • Rialto • kaarten
AMSTERDAM • De Balie • kaarten • voorpremière op 4 augustus
AMSTERDAM • Het Ketelhuis • kaarten
APELDOORN • de Gigant • kaarten
DEN HAAG • 
Filmhuis Den Haag
ENSCHEDE • 
Concordia • kaarten
GRONINGEN • 
Groninger Forum
HILVERSUM • 
Filmtheater Hilversum • kaarten
NIJMEGEN • 
LUX  • kaarten  • ihkv LUX Docs
ROTTERDAM 
• LantarenVenster
UTRECHT • Louis Hartlooper Complex • kaarten

Voor meer informatie
Bekijk de trailer hier

Meer nieuws

6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]
9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons