Bibliotheek

Nieuwe aanwinsten in de bibliotheek

5 oktober 2020
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Verlinden-Zwarte-schaamte-546x840-1.jpg

Zwarte trots, witte schaamte? : over kolonialisme en racisme
Peter Verlinden
Sterck & De Vreese, cop. 2020
ISBN 9789056155995

Zestig jaar na het einde van de kolonisering van Congo woedt heviger dan ooit de polemiek over de koloniale en pre-koloniale erfenis. Moeten ‘de witten’ zich collectief schamen over dat koloniale verleden en zich verontschuldigen tegenover de Congolezen van vandaag? Moet er iets veranderen en zo ja, wat dan?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Studying-while-black.jpg

Studying while black : race, education and emancipation in South African universities
Sharlene Swartz, Alude Mahali, Relebohile Moletsane, Emma Arogundade, Ernest Nene Khalema, Adam Cooper and Candice Groenewald
HSRC Press, 2018
ISBN 9780796925084

Studying While Black is an intimate portrait of the many ways in which students in South Africa experience university, and the centrality of race and geography in their quest for education and ultimately emancipation. The book is the outcome of a five-year longitudinal qualitative study of eighty students from eight universities.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Daniels-Onweer-676x1024.jpg

Onweer
Carlo Daniels in collaboration with Abigail Mei
Junkets, 2019
ISBN 9780639918815

A play about sexual abuse.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Mahoney-The-other-Zulus.jpg

The other Zulus : the spread of Zulu ethnicity in colonial South Africa
Michael R. Mahoney
Duke University Press, 2012
ISBN 9780822353096

In 1879, the British colony of Natal invaded the neighboring Zulu kingdom. Large numbers of Natal Africans fought with the British against the Zulus. Less than thirty years later, in 1906, many of those same Natal Africans, and their descendants, rebelled against the British in the name of the Zulu king. The Other Zulus, a thorough history of Zulu ethnicity during the colonial period, shows that the lower classes of Natal, rather than its elites, initiated the transformation in ethnic self-identification.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hendricks-Taalkundige-essays.jpg

Taalkundige essays : ‘n gerf uit die vroegskemer
Frank Hendricks
Sun Press, 2017
ISBN 9781928357483

Hierdie bundel bevat oorspronklike navorsing van ‘n baie hoë gehalte. In elkeen van die agt hoofstukke kom daar ‘n besondere bydrae na vore. Die bydraes bied ‘n nuwe perspektief op relevante aspekte van Afrikaans.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Mathebula-Backroom-boy-676x1024.jpg

The Backroom Boy: Andrew Malengeni’s Story
Mandla Mathebula
Wits University Press, 2017
ISBN 9781776140862

This story of an ANC elder is a well-researched historical record overlaid with intensely personal reflections which intersect with the political narrative. Above all, it is one man’s story, set in the maelstrom of the liberation struggle.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Anthonissen-Vuurvas.jpg

Vuurvas
Carel Anthonissen
Naledi, 2017
ISBN 9780928316971

Die gedigte gaan oor die onskuld en verwagtinge van ’n kind in sy eerste landskap, die ontnugtering en vervreemding wat die volwasse bestaan meebring, en die uiteindelike aanvaarding en omarming van pyn, siekte, ouderdom en dood.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Botes-Kainsmerk.jpg

Kainsmerk
Annelie Botes
Penguin Books, 2018
ISBN 9781776093038

Kainsmerk  is ’n versameling stories wat meestal as kortverhale en vervolgverhale in tydskrifte verskyn het. In hierdie verhale vertel Annelie Botes van mense wat as brose wesens dikwels ’n teken van vervloeking (Kainsmerk) in hul siele ronddra wat hulle vir die wêreld wil verberg. Lesers maak kennis met verskeie karakters wat telkens op die Damaskuspad beland as gevolg van die seerkry wat hulle ervaar.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Plooy-Botha-Gespreksgenoot_ruff4-701x1024-1-701x1024-1.jpg

Gespreksgenoot: n brieweboek
Heilna du Plooy
Litera, 2017
ISBN: 978-1- 920188-53- 5

This thick volume includes letters written by the late Elize Botha, beloved literary critic and academic, and her correspondents: various well-known Afrikaans writers such as Audrey Blignault, Hennie Aucamp, NP van Wyk Louw, Elisabeth Eybers, Lina Spies and many more.

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons