Actueel

Inzamelactie Mosters Mill in Kaapstad

26 april 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Afgebrande molen / screenshot gofundme website

Delen:

Op zondag 18 april 2021 is de historische Mosters Mill in de Kaapstad verwoest door de brand op de Tafelberg. De molen was de laatst overgebleven functionele windmolen van Zuid-Afrika, en was deel van de Nederlandse geschiedenis. De molen werd in 1796 gebouwd door Nederlanders.

De restauratie van de molen zal helaas veel geld gaan kosten. Wilt u een steentje bijdragen?

Klik hier voor meer informatie, en om te doneren.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons