Actueel

Restauratie Universiteit van Kaapstad

7 mei 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Op 30 april, met de dagelijkse hulp van meer dan honderdvijftig vrijwilligers, is ongeveer vijftig procent van het archiefmateriaal in de Jagger bibliotheek gered. Daarnaast zijn de meeste collegezalen, administratieruimtes, en verblijfsplekken van de universiteit weer volop in gebruik!

Lees hier de volledige bericht over de restauratie, en de toekomstplannen van de universiteit.

Het mogelijk uw steun te uiten door een bijdrage te doen aan de universiteit. Dit kan via de algemene donatie webpagina Ways to Give.

Meer nieuws

19 september 2023, Actueel
Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future
Inspired by the enriching conversations generated during our Open the Archives! conference, The Zuid-Afrikahuis (ZAH) is glad to announce the launch of the ‘Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future’ event series.
18 september 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Carl Thomas
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
11 september 2023, Cultuur
Africa Supernova
Kunsthal KAdE toont van 24 september 2023 t/m 7 januari 2024 de collectie Afrikaanse kunst van Carla en Pieter Schulting. In de afgelopen vijf jaar hebben zij een omvangrijke verzameling aangelegd van 170 kunstwerken van 154 kunstenaars uit 33 Afrikaanse landen en de Afrikaanse diaspora.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons