Actueel

Restauratie Universiteit van Kaapstad

7 mei 2021
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Op 30 april, met de dagelijkse hulp van meer dan honderdvijftig vrijwilligers, is ongeveer vijftig procent van het archiefmateriaal in de Jagger bibliotheek gered. Daarnaast zijn de meeste collegezalen, administratieruimtes, en verblijfsplekken van de universiteit weer volop in gebruik!

Lees hier de volledige bericht over de restauratie, en de toekomstplannen van de universiteit.

Het mogelijk uw steun te uiten door een bijdrage te doen aan de universiteit. Dit kan via de algemene donatie webpagina Ways to Give.

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons