Persbericht

Films from African filmmakers at World Cinema Amsterdam 2021

18 augustus 2021
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

A.s. donderdag 19 augustus gaat World Cinema Amsterdam van start in Rialto de Pijp, De Balie en Rialto VU. 

De focus ligt dit jaar op het Afrikaans continent: onder de noemer Actual Africa zoomt World Cinema Amsterdam dit jaar in op de cinema van Sub-Sahara Afrika met korte en lange films uit verschillende landen – films die niet alleen een overzicht bieden van de huidige stand van zaken op het gebied van film, maar die ook een relevant en actueel beeld van de betreffende landen schetsen.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons