Persbericht

In gesprek met Mohau Modikaseng, ontwerper van het Amsterdamse Nelson Mandela Memorial

18 augustus 2021
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

ZAM organiseert i.s.m. Galerie CBK Zuidoost op donderdag 26 augustus een bijeenkomst waarin we via een videoverbinding in gesprek gaan met de ontwerper van het gedenkteken, de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modikaseng. Uit welke inspiraties komt zijn werk voort? Waarom kiest hij ervoor door Nelson Mandela juist ook de bewoners van dit Amsterdamse stadsdeel te eren? 

Het indrukwekkende kunstwerk, waarvan hieronder een 3D voorstelling te bewonderen is, werd gegoten in Kaapstad. Modikaseng werd geselecteerd uit drie kandidaten door een commissie waarvan Noraly Beyer, Charles Landvreugd, Hans Mooren, Joya Mooi en ondergetekende deel uitmaakten. 

Mohau Modikaseng

Tijdens de informele ontmoeting op 26 augustus gaan we ook in gesprek over het belang van Nelson Mandela’s gedachtegoed voor vandaag. 

Hier vindt u meer informatie over het evenement.

Locatie: CBK Zuidoost, Anton de Komplein 120, Amsterdam.
Aanmelden: info@zammagazine.com

Op zondag 5 september wordt in Amsterdam Zuidoost door Burgemeester Femke Halsema het Nelson Mandela Gedenkteken onthuld.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons