Persbericht

In gesprek met Mohau Modikaseng, ontwerper van het Amsterdamse Nelson Mandela Memorial

18 augustus 2021
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

ZAM organiseert i.s.m. Galerie CBK Zuidoost op donderdag 26 augustus een bijeenkomst waarin we via een videoverbinding in gesprek gaan met de ontwerper van het gedenkteken, de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modikaseng. Uit welke inspiraties komt zijn werk voort? Waarom kiest hij ervoor door Nelson Mandela juist ook de bewoners van dit Amsterdamse stadsdeel te eren? 

Het indrukwekkende kunstwerk, waarvan hieronder een 3D voorstelling te bewonderen is, werd gegoten in Kaapstad. Modikaseng werd geselecteerd uit drie kandidaten door een commissie waarvan Noraly Beyer, Charles Landvreugd, Hans Mooren, Joya Mooi en ondergetekende deel uitmaakten. 

Mohau Modikaseng

Tijdens de informele ontmoeting op 26 augustus gaan we ook in gesprek over het belang van Nelson Mandela’s gedachtegoed voor vandaag. 

Hier vindt u meer informatie over het evenement.

Locatie: CBK Zuidoost, Anton de Komplein 120, Amsterdam.
Aanmelden: info@zammagazine.com

Op zondag 5 september wordt in Amsterdam Zuidoost door Burgemeester Femke Halsema het Nelson Mandela Gedenkteken onthuld.

Meer nieuws

6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]
9 april 2024, Actueel
In Memoriam Bart de Graaff
Onverwacht is in Pretoria de historicus dr. B.J.H. (Bart) de Graaff (64) overleden. Prof. dr. G.J. Schutte schreef een In Memoriam, ter nagedachtenis.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons