Jongerenproject

Digitale studiereis

16 september 2021
Auteur: Francine Maessen
Foto:

Delen:

Door het coronavirus kon de Jongerenprojectcommissie in 2020 en 2021 helaas geen fysiek Jongerenproject organiseren. Toch heeft de commissie niet stilgezeten en hebben wij besloten om een digitale studiereis voor studenten en jongeren uit zuidelijk Afrika te organiseren. In augustus 2021 was het zover: toen organiseerden wij de eerste digitale studiereis!Tijdens de digitale reis leerden de studenten onder andere het Nederlands uit te spreken en Nederlandse gerechten zoals pannenkoeken te maken. Door middel van lezingen, digitale rondgangen en het maken van opdrachten kwamen de studenten ook meer te weten over fysieke sporen van zuidelijk Afrika in Amsterdam, de Nederlandse waterbouwtradities en de Vlaamse letterkunde.Na afloop van deze vierdaagse zomerschool ontvingen de studenten een certificaat van het Zuid-Afrikahuis. Lees in dit verslag meer over deze eerste digitale studiereis.

De digitale studiereis kende vele voordelen. Qua toegang en kosten is deze digitale reis in vergelijking met de fysieke reis niet alleen goedkoper, maar ook voor meerdere jongeren en studenten toegankelijker. Daarom hebben wij besloten deze digitale studiereis vaker aan te gaan bieden. Dus wil je graag mee op studiereis, maar beschik je niet over de middelen om de reis te bekostigen? Of is er iets anders waardoor je fysiek niet mee kunt/wilt op reis? Overweeg dan mee te gaan op digitale studiereis en meld je hier aan.

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons