Jongerenproject

Digitale studiereis

16 september 2021
Auteur: Francine Maessen
Foto:

Delen:

Door het coronavirus kon de Jongerenprojectcommissie in 2020 en 2021 helaas geen fysiek Jongerenproject organiseren. Toch heeft de commissie niet stilgezeten en hebben wij besloten om een digitale studiereis voor studenten en jongeren uit zuidelijk Afrika te organiseren. In augustus 2021 was het zover: toen organiseerden wij de eerste digitale studiereis!Tijdens de digitale reis leerden de studenten onder andere het Nederlands uit te spreken en Nederlandse gerechten zoals pannenkoeken te maken. Door middel van lezingen, digitale rondgangen en het maken van opdrachten kwamen de studenten ook meer te weten over fysieke sporen van zuidelijk Afrika in Amsterdam, de Nederlandse waterbouwtradities en de Vlaamse letterkunde.Na afloop van deze vierdaagse zomerschool ontvingen de studenten een certificaat van het Zuid-Afrikahuis. Lees in dit verslag meer over deze eerste digitale studiereis.

De digitale studiereis kende vele voordelen. Qua toegang en kosten is deze digitale reis in vergelijking met de fysieke reis niet alleen goedkoper, maar ook voor meerdere jongeren en studenten toegankelijker. Daarom hebben wij besloten deze digitale studiereis vaker aan te gaan bieden. Dus wil je graag mee op studiereis, maar beschik je niet over de middelen om de reis te bekostigen? Of is er iets anders waardoor je fysiek niet mee kunt/wilt op reis? Overweeg dan mee te gaan op digitale studiereis en meld je hier aan.

Meer nieuws

19 september 2023, Actueel
Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future
Inspired by the enriching conversations generated during our Open the Archives! conference, The Zuid-Afrikahuis (ZAH) is glad to announce the launch of the ‘Reflection(s): reflecting critically on the ZAH past, present and future’ event series.
18 september 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Carl Thomas
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In september en oktober 2023 verblijft Carl Thomas in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
11 september 2023, Cultuur
Africa Supernova
Kunsthal KAdE toont van 24 september 2023 t/m 7 januari 2024 de collectie Afrikaanse kunst van Carla en Pieter Schulting. In de afgelopen vijf jaar hebben zij een omvangrijke verzameling aangelegd van 170 kunstwerken van 154 kunstenaars uit 33 Afrikaanse landen en de Afrikaanse diaspora.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons