Jongerenproject

Digitale studiereis

16 september 2021
Auteur: Francine Maessen
Foto:

Delen:

Door het coronavirus kon de Jongerenprojectcommissie in 2020 en 2021 helaas geen fysiek Jongerenproject organiseren. Toch heeft de commissie niet stilgezeten en hebben wij besloten om een digitale studiereis voor studenten en jongeren uit zuidelijk Afrika te organiseren. In augustus 2021 was het zover: toen organiseerden wij de eerste digitale studiereis!Tijdens de digitale reis leerden de studenten onder andere het Nederlands uit te spreken en Nederlandse gerechten zoals pannenkoeken te maken. Door middel van lezingen, digitale rondgangen en het maken van opdrachten kwamen de studenten ook meer te weten over fysieke sporen van zuidelijk Afrika in Amsterdam, de Nederlandse waterbouwtradities en de Vlaamse letterkunde.Na afloop van deze vierdaagse zomerschool ontvingen de studenten een certificaat van het Zuid-Afrikahuis. Lees in dit verslag meer over deze eerste digitale studiereis.

De digitale studiereis kende vele voordelen. Qua toegang en kosten is deze digitale reis in vergelijking met de fysieke reis niet alleen goedkoper, maar ook voor meerdere jongeren en studenten toegankelijker. Daarom hebben wij besloten deze digitale studiereis vaker aan te gaan bieden. Dus wil je graag mee op studiereis, maar beschik je niet over de middelen om de reis te bekostigen? Of is er iets anders waardoor je fysiek niet mee kunt/wilt op reis? Overweeg dan mee te gaan op digitale studiereis en meld je hier aan.

Meer nieuws

15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons