Cursussen

Cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen

30 maart 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: PEXELS

Delen:

Beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven? Doe dan mee aan deze cursus! 

Mensen met een Afrikaanse taalachtergrond hebben bij het leren van Nederlands een grote voorsprong op anderen die Nederlands als tweede taal leren. Daarom valt deze groep bij reguliere NT2-cursussen vaak tussen wal en schip. In de cursus Nederlands voor Afrikaanstaligen wordt deze voorkennis juist actief aangewend bij het leren van Nederlands. 

In een kleine groep gaat u aan de slag met de verschillen tussen het Nederlands en Afrikaans. Er wordt veel aandacht besteed aan praktijkgerichte situaties zoals bij introducties in het Nederlands, een telefoongesprek voeren, boodschappen doen, enzovoort. Geoefend wordt op zowel spreek-, luister- als schrijfvaardigheid.

Er wordt gewerkt uit Oranje Boven, een lesboek dat we vanuit het Huis aanbieden aan cursisten, hier hoeft u dus niet extra voor te betalen. Deelname bedraagt  180 per persoon en is inclusief een jaar combilidmaatschap waarbij je ook gebruik kunt maken van onze bibliotheekcollectie en -faciliteiten.

Docente: Francine Maessen
Locatie: Zuid-Afrikahuis, Theaterzaal
Aanvang: Maandagavond, 18:30 – 20:30 uur (inloop vanaf 18:15)

  • 16 mei
  • 23 mei
  • 30 mei
  • [Pinksteren, 6 juni]
  • 13 juni
  • 20 juni
  • 27 juni
  • 4 juli
  • 11 juli
Meer informatie & aanmelden

Meer nieuws

30 april 2022, Cultuur
MAGIC VISIONS: Portraying and Inventing South Africa with Lantern Slides
Magic Visions: Portraying and Inventing South Africa with Lantern Slides is a profoundly original and fascinating body of work. The book muses upon a collection of magic lantern slides which lived in the attic of the Zuid-Afrikahuis.
30 april 2022, Recensie
Swatland
Inmiddels al weer een jaar geleden, in februari 2021, debuteerde Ashwin Arendse met Swatland.
28 april 2022, Actueel
Open Book Festival 2022
Tijdens het Open Book Festival dat in maart 2022 in Kaapstad plaatsvond, is een serie podcasts opgenomen.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons