Actueel

Aankondiging: 2022 se wenners van SA Akademiepryse

26 april 2022
Auteur: Ingrid Heydenrych
Foto: ZAH

Delen:

De winnaars van de 2022 SA Akademieprijse zijn onlangs bekendgemaakt door de Raad van de Zuid-Afrikaanse Akademie voor Wetenschap en Kunst. Die prijzen worden in juli 2022 uitgereikt. Enkele van de aangekondigde winnaars zijn SJ Naudé, die de Hertzog-prijs voor proza won voor zijn roman Dol heuning. Ashwin Arendses won met Swatland de Eugène Marais-prijs voor poëzie, en Frederik de Jagers Man op ’n fiets êrens heen won de Eugène Marais-prijs voor proza. Andere prijzen die worden uitgereikt zijn onder meer de Scheepersprijs voor Jeugdliteratuur, de Alba Bouwerprijs voor Kinderliteratuur en de Erepenning voor Geestesweteschappe en die Kunste.

De volledige lijst met prijzen en winnaars kunt u hier vinden.

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons