Actueel

Aankondiging: 2022 se wenners van SA Akademiepryse

26 april 2022
Auteur: Ingrid Heydenrych
Foto: ZAH

Delen:

De winnaars van de 2022 SA Akademieprijse zijn onlangs bekendgemaakt door de Raad van de Zuid-Afrikaanse Akademie voor Wetenschap en Kunst. Die prijzen worden in juli 2022 uitgereikt. Enkele van de aangekondigde winnaars zijn SJ Naudé, die de Hertzog-prijs voor proza won voor zijn roman Dol heuning. Ashwin Arendses won met Swatland de Eugène Marais-prijs voor poëzie, en Frederik de Jagers Man op ’n fiets êrens heen won de Eugène Marais-prijs voor proza. Andere prijzen die worden uitgereikt zijn onder meer de Scheepersprijs voor Jeugdliteratuur, de Alba Bouwerprijs voor Kinderliteratuur en de Erepenning voor Geestesweteschappe en die Kunste.

De volledige lijst met prijzen en winnaars kunt u hier vinden.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons