Actueel

Aankondiging: 2022 se wenners van SA Akademiepryse

26 april 2022
Auteur: Ingrid Heydenrych
Foto: ZAH

Delen:

De winnaars van de 2022 SA Akademieprijse zijn onlangs bekendgemaakt door de Raad van de Zuid-Afrikaanse Akademie voor Wetenschap en Kunst. Die prijzen worden in juli 2022 uitgereikt. Enkele van de aangekondigde winnaars zijn SJ Naudé, die de Hertzog-prijs voor proza won voor zijn roman Dol heuning. Ashwin Arendses won met Swatland de Eugène Marais-prijs voor poëzie, en Frederik de Jagers Man op ’n fiets êrens heen won de Eugène Marais-prijs voor proza. Andere prijzen die worden uitgereikt zijn onder meer de Scheepersprijs voor Jeugdliteratuur, de Alba Bouwerprijs voor Kinderliteratuur en de Erepenning voor Geestesweteschappe en die Kunste.

De volledige lijst met prijzen en winnaars kunt u hier vinden.

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons