Actueel

Terugblik: ‘Die Ongetemde Stem’ filmvertoning en interview

8 juni 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Met veel plezier kijkt het Huis terug op de filmvertoning van ‘Die Ongetemde Stem’, die in onze theaterzaal plaatsvond op 12 mei!

Onlangs ging de documentaire Die Ongetemde Stem in première tijdens de SilverSkerm filmfestival in Zuid-Afrika. Op 12 mei vond de exclusieve vertoning van de documentaire plaats in het Huis, opgevolgd door een interview met de filmmakers Riku Lätti en Gideon Breytenbach. Zij gaan in gesprek met hoogleraar Margriet van der Waal. U kunt het interview hier terugkijken.

Over de film:

Die Ongetemde Stem stelt de vraag: Waarom is de bruin gemeenschap (de meeste sprekers van het Afrikaans) niet vertegenwoordigd in de Afrikaanse muziekindustrie? Over deze vraag wordt in de film gediscussieerd en er wordt geprobeerd te achterhalen wat de industrie tot dit punt heeft gebracht. De documentaire volgt het bekende rijmkletser Churchill Naudé en verkent zijn perspectief als een bruine artiest – hij wordt helemaal rondgeleid van zijn huis in Mitchell’s Plain, naar het Voortreker Momument waar hij optreedt met Johannes Kerkorrel’s Gereformeerde Blues Band.

Trailer

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons