Actueel

Terugblik: ‘Die Ongetemde Stem’ filmvertoning en interview

8 juni 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Met veel plezier kijkt het Huis terug op de filmvertoning van ‘Die Ongetemde Stem’, die in onze theaterzaal plaatsvond op 12 mei!

Onlangs ging de documentaire Die Ongetemde Stem in première tijdens de SilverSkerm filmfestival in Zuid-Afrika. Op 12 mei vond de exclusieve vertoning van de documentaire plaats in het Huis, opgevolgd door een interview met de filmmakers Riku Lätti en Gideon Breytenbach. Zij gaan in gesprek met hoogleraar Margriet van der Waal. U kunt het interview hier terugkijken.

Over de film:

Die Ongetemde Stem stelt de vraag: Waarom is de bruin gemeenschap (de meeste sprekers van het Afrikaans) niet vertegenwoordigd in de Afrikaanse muziekindustrie? Over deze vraag wordt in de film gediscussieerd en er wordt geprobeerd te achterhalen wat de industrie tot dit punt heeft gebracht. De documentaire volgt het bekende rijmkletser Churchill Naudé en verkent zijn perspectief als een bruine artiest – hij wordt helemaal rondgeleid van zijn huis in Mitchell’s Plain, naar het Voortreker Momument waar hij optreedt met Johannes Kerkorrel’s Gereformeerde Blues Band.

Trailer

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons