Cultuur

Documentaire ‘Sculpting This Earth’

7 september 2022
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Gordon’s Bay, Strijdom van der Merwe

Delen:

Op 26 augustus ging de documentaire ‘Sculpting This Earth’ van Strijdom van der Merwe in première. Over de loop van vier opeenvolgende seizoenen, reist Strijdom naar de meest afgelegen gebieden in het zuiden van Afrika om de meest mooie land-kunstwerken te creëren.

Bekijk hier de website voor meer informatie en om de officiële trailer te bekijken.

Toekomstige filmvertoningen:

Neelsie Cinema, Stellenbosch: Toyota US Woordfees

  • Vrijdag 14 oktober 2022 om 13.00 uur
  • Zondag 16 oktober 2022 om 10.30 uur

Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws

6 december 2023, Actueel
Nieuwe gasthoogleraar Université de Liège: Margriet van der Waal
De nieuwe gasthoogleraar voor het academisch jaar 2023-2024 aan de Université de Liège is Margriet van der Waal, associate professor Cultural Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.
5 december 2023, Uit het Huis
Wintersluiting 2023 – 2024
Beste bezoekers en Vrienden, Dit jaar zal de wintersluiting ingaan op 20 december en loopt tot 8 januari. Zo kunnen we u vanaf 8 januari weer vol energie en plezier begroeten aan de Keizersgracht 141-C!
28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons