Actueel

Apartheid’s Stalingrad

27 januari 2023
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

The apartheid security juggernaut met its Battle of Stalingrad in the townships of Port Elizabeth and Uitenhage in 1985 and 1986. is the blazing story of how the people’s resistance – in the church, in the civic structures, underground – fought that war. Up until these insurrections, the brutal force of the apartheid state successfully crushed all attempts at revolt. Yet in the townships of Port Elizabeth, where they threw everything they had at the uprisings, the people stood and fought, and fought and stood.

Hier vindt u meer informatie.

Author: Rory Riordan
Publisher: Jacana Media
ISBN: 9781431432806

Meer nieuws

3 juni 2024, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Clyde Adams
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2024 verblijft Clyde Adams in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis! Op 6 juni geeft hij een lezing. About […]
6 mei 2024, Actueel
Webinar ‘Dynamiek van vervreemding en toe-eigening’
Op dinsdag 7 mei organiseert het Gents Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika een webinar over de dynamiek van vervreemding van toe-eigening tussen het Afrikaans en Nederlands. Verdere informatie vindt u op de afbeelding hieronder:
2 mei 2024, Actueel
De poëtica van verwantschap
De sectie Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik organiseert een lezing en een voorstelling met als titel “De poëtica van verwantschap: een postkoloniale verkenning van transnationale banden met Nederland”. De voorstelling vindt plaats op 16 mei, van 19u30 tot 21u30, in TURLg – Salle du Théâtre 1 (1B Quai Roosevelt, […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons