ActueelSymposium

Symposium ‘Horizons of Political/Poetical Contestation’

9 juli 2024
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto: Universiteit Gent

Delen:

Suid-Afrikaanse interseksionele perspektiewe oor dissiplines en tale heen
Zuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heen
South African Intersectional Perspectives Across Disciplines and Languages

English below

Het 8e Colloquium over Afrikaans en Zuid-Afrikaanse Studies heeft als thema Zuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heen.

Het richt zich op Zuid-Afrikaanse intersectionele trends en de heterogene verschijningsvormen die deze kunnen aannemen, zowel historisch als hedendaags. Het land wordt immers gekenmerkt door enorme diversiteit en ongelijkheid vanwege sociale categorieën zoals ras, etniciteit, klasse, gender, seksualiteit, leeftijd en taal. Deze elkaar overlappende en multidimensionale vormen van onderdrukking blijven hardnekkig bestaan in het post-apartheid tijdperk.

Geïnspireerd door Carastathis geloven wij dat intersectionaliteit niet alleen op persoonlijk niveau begrepen moet worden, maar ook als een “horizon van politieke strijd”.

De sprekers komen uit verschillende disciplines (literatuur, taalkunde, geschiedenis, sociologie, onderwijswetenschappen, communicatiewetenschappen en filmstudies) en verschillende landen (België, Frankrijk, Italië, Kenia, Nederland, Singapore, Zuid-Afrika, Verenigd Koninkrijk). Bekijk het programma en meld je aan via deze link.

The 8th Colloquium on Afrikaans and South African Studies has as its theme South African intersectional perspectives across disciplines and languages.

It focuses on South African intersectional trends and the heterogeneous manifestations these can assume, both historically and contemporarily. After all, the country is characterised by enormous diversity as well as inequality because of social categories of race, ethnicity, class, gender, sexuality, age and language. These intersecting and multidimensional forms of oppression persist tenaciously in the post-apartheid era.

Inspired by Carastathis, we believe that intersectionality should be understood not only on a personal level but as a “horizon of political contestation”.

The presenters come from various disciplines (literature, linguistics, history, sociology, education sciences, communication sciences and film studies) and different countries (Belgium, France, Italy, Kenya, Netherlands, Singapore, South Africa, United Kingdom). Take a look at the programme and sign up through this link.

Meer nieuws

9 juli 2024, Uit het Huis
Berichten uit het Huis
Verkiezingen in Zuid-Afrika – deel II De verkiezingen van woensdag 29 mei jl. hebben, zoals voorspeld, inderdaad een aardverschuiving teweeggebracht. Met een uiterst mager opkomstpercentage van 58% zijn de politieke verhoudingen in Zuid-Afrika danig dooreen geschud. Het ANC behaalde net ietsje meer dan 40%, met de Democratic Alliance (DA) als tweede met bijna 22% van […]
9 juli 2024, Actueel, Symposium
Symposium ‘Horizons of Political/Poetical Contestation’
Suid-Afrikaanse interseksionele perspektiewe oor dissiplines en tale heenZuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heenSouth African Intersectional Perspectives Across Disciplines and Languages English below Het 8e Colloquium over Afrikaans en Zuid-Afrikaanse Studies heeft als thema Zuid-Afrikaanse intersectionele perspectieven over disciplines en talen heen. Het richt zich op Zuid-Afrikaanse intersectionele trends en de heterogene verschijningsvormen die […]
2 juli 2024, Actueel
PhD vacature KITLV/KNAW in Leiden
PhD candidate Culinary Change in Indonesian Diasporas at KITLV/KNAW in Leiden Location: LeidenMax hours per week: 38,00Max salary: 3.539Duration of agreement: 1 + 3 yearsApply until: 15 August 2024 The Royal Netherlands Institute for Southeast Asian and Caribbean Studies (KITLV) is searching for the research project TASTE for: Three PhD researchers (1.0 fte) The project Trajectories of Taste: An Analytical […]

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons