Actueel

Joernalis in die Huis: Deon Raath

11 mei 2023
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!

Over Deon Raath

Deon Raath is die Multimedia-redakteur by Rapport in Johannesburg, Suid-Afrika, met ongeveer agt jaar se ondervinding in die nuusindustrie. Sy passie vir fotografie het reeds op skool begin waarna hy fotografie by CPUT in Kaapstad studeer het. Hy het ’n groot belangstelling begin ontwikkel vir omgewingsgeïnspireerde portretstudies wat die lewe van Suid-Afrikaners vasvang.

As fotograaf by Rapport het hy al die geleentheid gehad om vanaf protesoptogte, boeregemeenskappe, sakelui, rampe en regeringslede te fotografeer. ’n Groot deel van sy werk fokus op fotostories waar lede van die gemeenskap ’n positiewe verskil maak en help met dienslewering.

Deon en sy span is tans besig om die digitale voetspoor van Rapport te vergroot en ondersoek in te stel oor nuwe moontlikhede om Rapport se impak op sy lesers te versterk.

Meer nieuws

11 mei 2023, Actueel
Joernalis in die Huis: Deon Raath
Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!
8 mei 2023, Actueel
Nederlandse anti-apartheidsstrijder Klaas de Jonge (85) overleden
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse anti-apartheidsstrijder, Klaas de Jonge (85) overleden.
4 mei 2023, Recensie
It Doesn’t Have to Be This Way
It Doesn’t Have to Be This Way is het debuut van Alistair Mackay en biedt een dystopisch toekomstbeeld van wat Kaapstad tegemoet gaat als de klimaatcrisis aanhoudt. Een meeslepend boek dat urgentie en nuance goed weet te combineren.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons