Actueel

Joernalis in die Huis: Deon Raath

11 mei 2023
Auteur: Team Zuid-Afrikahuis
Foto:

Delen:

Sinds 2016 verblijven er journalisten van het Zuid-Afrikaanse Media24 op de Keizersgracht. Tijdens hun verblijf van twee maanden doen de journalisten buitenland-ervaring op en schrijven zij over Nederland en Europa voor hun eigen media in Zuid-Afrika. In mei en juni 2023 verblijft Deon Raath in het appartement boven het Zuid-Afrikahuis!

Over Deon Raath

Deon Raath is die Multimedia-redakteur by Rapport in Johannesburg, Suid-Afrika, met ongeveer agt jaar se ondervinding in die nuusindustrie. Sy passie vir fotografie het reeds op skool begin waarna hy fotografie by CPUT in Kaapstad studeer het. Hy het ’n groot belangstelling begin ontwikkel vir omgewingsgeïnspireerde portretstudies wat die lewe van Suid-Afrikaners vasvang.

As fotograaf by Rapport het hy al die geleentheid gehad om vanaf protesoptogte, boeregemeenskappe, sakelui, rampe en regeringslede te fotografeer. ’n Groot deel van sy werk fokus op fotostories waar lede van die gemeenskap ’n positiewe verskil maak en help met dienslewering.

Deon en sy span is tans besig om die digitale voetspoor van Rapport te vergroot en ondersoek in te stel oor nuwe moontlikhede om Rapport se impak op sy lesers te versterk.

Meer nieuws

28 november 2023, Actueel
10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis
Mede aan de hand van een groot aantal recent verschenen boeken en de klassieker Het Oostindisch kampsyndroom van Rudy Kousbroek, met telkens nieuwe inzichten, meningen en met nieuwe feiten reflecteert Adriaan van Dis in zijn ‘Rudy Kousbroeklezing’ op de veelvoudige doorwerking van het kolonialisme in onze tijd. Welke betekenis heeft dit historische, maar geenszins voorbije verschijnsel voor ons wereldbeeld? Voor Adriaan van Dis, geboren als zoon van ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis, vormt het postkoloniale bewustzijn een rode draad in zijn leven en literaire werk.
28 november 2023, Cultuur
Kortpad-Praatjies I
UJ Press nooi u vriendelik uit na die bekendstelling van Kortpad-Praatjies I: Afrikaans vir beginners / Shortcut Chats I: An interactive workbook deur Rina Loader en Charlene Human.
28 november 2023, Jongerenproject
Jongerenproject 2024
Het Jongerenproject komt er weer aan! In juli/augustus 2024 vertrekt er weer een enthousiaste groep studenten voor een studiereis door Zuid-Afrika en Namibië. Hier leren ze Afrikaans, bezoeken ze verschillende universiteiten en culturele hotspots, en leren ze over de geschiedenis van beide landen!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons