Actueel

Nieuwe gasthoogleraar Université de Liège: Margriet van der Waal

6 december 2023
Auteur: Persbericht
Foto:

Delen:

De nieuwe gasthoogleraar voor het academisch jaar 2023-2024 aan de Université de Liège is Margriet van der Waal, associate professor Cultural Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Na de hoogleraren Joseph Theodoor Leerssen (2017-2018), René Boomkens (2018-2019), Gloria Wekker (2019-2020/2021), Nicoline van der Sijs (2021-2022) en Frank van Vree (2022-2023) is de gasthoogleraar voor de zesde editie van de Koning Willem-Alexander Leerstoel voor Neerlandistiek Margriet van der Waal. Van der Waal (geboren Pretoria, Zuid-Afrika) is verbonden als cultuurwetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze tevens ook Director of Studies is van het Erasmus Mundus Master programma Euroculture. Daarnaast bekleedt ze als bijzonder hoogleraar de leerstoel Zuid-Afrikaanse Literatuur, Cultuur en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam vanwege de Stichting Zuid-Afrikahuis Nederland.

Lees hier het hele bericht (in het Engels)

Meer nieuws

22 februari 2024, Persbericht
Schrijversbezoek: Ontmoeting met schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer
Dit jaar verschijnt de Nederlandse vertaling van de roman Kompoun van de Zuid-Afrikaanse schrijver en dichter Ronelda S. Kamfer. Na vier dichtbundels is dit haar eerste roman, die oorspronkelijk in 2021 in het Afrikaans uitkwam. Zowel de vier dichtbundels als de roman zijn naar het Nederlands vertaald door Alfred Schaffer. Op 8 maart komt Kamfer naar de UB Leiden om voor te lezen uit haar roman en over haar werk als schrijver en dichter in gesprek te gaan.
12 februari 2024, Uit het Huis
Wij zoeken een coördinator voor de literaire leeskring!
De leeskring van het Zuid-Afrikahuis bestaat al sinds 2002. Acht keer per jaar komt een aantal mensen bijeen om een boek te bespreken. Meestal is dat een Afrikaanse roman, een enkele keer is het een Afrikaanse dicht- of verhalenbundel en soms is het een Engelstalig boek. Ook worden er Nederlandse romans besproken waarin de relatie Nederland˗Zuid-Afrika centraal staat.
5 februari 2024, Actueel
Reserveer een plek voor de halve finale Nigeria – Zuid-Afrika
Ziggo Sport zoekt naar fans van Bafana Bafana! Het voetbalteam staat deze woensdag in de halve finale en speelt tegen Nigeria in de Africa Cup. Ziggo Sport organiseert een Voetbal Café in Hilversum waar met een grote groep fans de wedstrijd bekeken zal worden.

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons