15 maart 2023, Actueel
Bronsgesig kry voete
Die gedagte dat ’n waardevolle kunswerk, ’n kunswerk wat die wêreldleier en ikoon Nelson Mandela se lewe vier, as skrootmetaal verkoop word, is amper ondenkbaar – maar nogtans ’n nare moontlikheid. Terwyl dit gons in Europese kunskringe kom die Suid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng nog tot verhaal nadat ’n gedeelte van ’n gedenkteken wat hy geskep het, in Amsterdam in Nederland voete gekry het.
14 maart 2023, Journalist in het Huis
Joernalis in die Huis: Hanri Wondergem
Hanri Wondergem is sinds 2020 redacteur van het dagblad Beeld en prijswinnend journalist. Haar hele carriere speelde zich af op een nieuwsbureau – eerst bij een buurtkrant, daarna bij een regionale krant en ten slotte bij een landelijke zondagskrant.
27 februari 2023, Evenement
Die eerste Alfred Schaffer-erelesing
Die SAVN, SASNEV, en die Taalunie nooi u hartlik uit na die eerste Alfred Schaffer-erelesing.
17 februari 2023, Cultuur
BRAVE NEW WORLD
De schilderkunst is levendiger en krachtiger dan ooit. Schilders van nu combineren eeuwenoude technieken met hedendaagse thema’s, verhalen en motieven en laten zien dat de schilderkunst in onze tijd het perfecte paard van Troje kan zijn; aantrekkelijk en verleidelijk, maar vaak met een vlijmscherpe boodschap.
13 februari 2023, Uit het Huis
Jubileumwijn Zuid-Afrikahuis
Komend jaar vieren we ons 100-jarig jubileum aan de Keizersgracht! Ter viering introduceren wij een jubileumwijn in samenwerking met UVA MIRA. De Merlot (2018) is voor € 19,23 te koop in het Zuid-Afrikahuis!
27 januari 2023, Actueel
Apartheid’s Stalingrad
The apartheid security juggernaut met its Battle of Stalingrad in the townships of Port Elizabeth and Uitenhage in 1985 and 1986
26 januari 2023, Actueel
Woordeboek van die Afrikaanse Taal
Dr. Phillip Louw is die nuwe hoofredakteur van die Woordeboek van die Afrikaanse Taal. Hy praat oor die noodsaaklikheid van skoolwoordeboeke in ander tale, die belang van moedertaalonderrig, en sy visie vir die WAT.
25 januari 2023, Actueel
Kinderfonds MAMAS
Nance Coolen reist naar Zuid-Afrika om daar samen met Stef Bos een foto-expositie te maken voor Kinderfonds MAMAS.
25 januari 2023, Actueel
Beurs vir ’n MA in Afrikaanse letterkunde aan die Universiteit van Kaapstad
Doen jou MA in Afrikaanse letterkunde in 2023 by die afdeling vir Afrikaans en Nederlands aan die Universiteit van Kaapstad!

Bezoekadres

Keizersgracht 141-C
1015 CK Amsterdam
+31(0)20-6249318

Openingstijden

Vragen en afspraken

Neem contact op

Volg ons